Abdominoplastike

Large Large

Relaskimi dhe lekura e tepert ne zonen e barkut e cila krijohet pas situatave si psh passhtazanise, reniet e medha ne peshe, ose me moshen mund te korrigjohet me nje nderhyrje e cila quhet abdominoplastike. Ose (tummy tuck). Kjo nderhyrje konssiton ne heqjen e lekures se tepert te barkut dhe dhe kombinohet me nderhyrje te tjera si liposuciton perreth zones se barkut. Gjithashtu nderhyrja shoqerohet edhe me plasiken e kerthizes. Abdominoplastika kryesisht kryhet ne anestezi gjnerale. Shenja eshte me e madhe sesa nje prerje cezariane por zhduket me kalimin e kohes. Eshte nen nivelin e te brendeshm (mbathjeve).

Ka disa mundesi per komplikacione te cilat jane hematoma (grumbullimi i gjakut nen lekure), seroma(grumbullimi i likideve ne lekure), mpirje e lekures. Hematoma dhe seroma duhen drenuar ne se ndodhin ne sasi te madhe.

Probleme me sherimin e plages pas operacionit jane te mundshme vecanerisht te diabetiket dhe duhanpiresit. Aktiviteti normal fillon pas 10 ditesh dhe pas 2 javesh pacienti mund te rikthehet ne pune. Duhen 6 -12 muaj per te pare rezultatte e abdomoplastikes.

Më shumë

 • The Dictatorship of Beauty

  The Dictatorship of Beauty

  Ioannis Liapaki's book MD, Phd

 • Discover Our Creams

  Discover Our Creams

Opsis Clinical

 • Tirane

  • Yanni Liapakis, MD, PhD, Kirurg Plastike, Kirurg Evropian Boards Certified Plastike Luis Medical Center 2
  • Rruga: Dora D´Istria nr.13
  • Telefon: +35544520431
  • Mob: +355674088725
 • Mobile Phone

  Phone

  +30-6932934051

 • Email

  Email

  info@myplasticsurgery.gr

Newsletter

Stay Connected

Follow us on the following social networks

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Member

 • uems
 • eemm
 • pekah
 • ipras
 • isaps
 • gmc
 • LEAP Global Missions
 • International Society of Plastic & Regenerative Surgeons

Reviewer

 • oxford

Εditorial Board

Partners