Facelift (Terheqja e Fytyres)

Large Large

Kjo lloj nderhyrje krijon nje kontur te lemuar te fytyres dhe qafes dhe jep nje rifreskim te pamjes se jashtme. Sigurisht qe rrudhat apo qeset e fryra me dhjam perreth syrit jane objekt i operacioneve te tjera te cilat duhet te diskutohen paraprakisht me pacientin. Para se te vendoset te kryhet face lift duhet te ekzaminohet cilesia e lekures, linja e flokeve ku duhen bere prerjet. Nese floket jane te shkurtra shume duhet te zgjaten pak ne menyre qe mos duken prerjet. Preprjet pervec pjeses se flokeve kryhen edhe ne pjesen e pasme te veshit. Qellimi I operacionit eshte qe pasi lirohet lekura dhe terhiqet deri aty ku duam te marrim rezultat pritet lekura e tepert dhe qepet. Pervec teknikes totale ka edhe teknika te tjera me pak invasive MACS (Minimal Access Cranial Suspension) lift.

Si komplikacione te operacionit mund te jene hematoma, mpirje te fyryres, infeksione te lehta te plages operatore.

Periudha e rikuperimit mund te zgjase ne varesi te subjekteve nga 2 jave deri ne 5 jave. Por pas 1 muaji merret nje pamje e ndryshimit te fytyres.

Ky lloj operacioni qe te kete rezultate te mira mund te shoqerohet edhe me liposuction ne zonen e poshte mjekres apo edhe me lipofiling perreth syve dhe mollezave.

Më shumë

 • The Dictatorship of Beauty

  The Dictatorship of Beauty

  Ioannis Liapaki's book MD, Phd

 • Discover Our Creams

  Discover Our Creams

Opsis Clinical

 • Tirane

  • Yanni Liapakis, MD, PhD, Kirurg Plastike, Kirurg Evropian Boards Certified Plastike Luis Medical Center 2
  • Rruga: Dora D´Istria nr.13
  • Telefon: +35544520431
  • Mob: +355674088725
 • Mobile Phone

  Phone

  +30-6932934051

 • Email

  Email

  info@myplasticsurgery.gr

Newsletter

Stay Connected

Follow us on the following social networks

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Member

 • uems
 • eemm
 • pekah
 • ipras
 • isaps
 • gmc
 • LEAP Global Missions
 • International Society of Plastic & Regenerative Surgeons

Reviewer

 • oxford

Εditorial Board

Partners