Gjinekomastia

Large Large

Eshte nje term mjekesor I ardhur nga greqishtja qe do te thote gjoksgruaje.

Prek 40 deri ne 60% te meshkujve. Mund te preke nje gjoks ose te dy gjokset. Disa medikamente si steroidet e tepert, medikamentet qe permbajne estrogjen, alkooli, drogat, etj jane faktore qe mund te krijojne gjinekomastine tek meshkujt. Disa semundje si canceri, crregullimet e melcise japin gjithashtu ne disa raste gjinekomasti. Nje perqindje e larte e gjinokamstise ndodh ne oraginzem per shkaqe ende te panjohura.

Meshkujt te cilet kryesisht jane te rinj dhe te shendetshem qofte menderisht edhe fizikisht jane kandidatet me te mire per te kryer operacionin e zvogelimt te te gjoksit. Operacioni konsiston ne zvogelimin ose heqjen totoale te gjendres e shoqeruar me liposuction te te dhjamit ne gjendren mamare. Operacioni zgjat rreth 2 ore nen anestezi gjenerale ose sedacion. Ps nje jave mund te ktheheni ne pune normalisht dhe pas nje muaji mund te kryeni aktivitet fizik. Ka nje shenje te vogel perreth thithit e cila zhduket gradualisht me kohen. Pacienti duhet te mbaje perreth 3 jave nje bende elastike perreth gjoksit. Dhe duket te kete kujdes nga ekspozimi ne diell. Humbje te lehte te ndjeshmerise ne pjesen e poshte te gjoksit e cila rritkthehet gradualisht per max 6 muaj.komplikacione mjaft me te ralla jane infeksioni i lekures, hemorragji, shenje, ndryshime pigmentimi. Asimetria postoperative eshte shume e rralle.

Më shumë

 • The Dictatorship of Beauty

  The Dictatorship of Beauty

  Ioannis Liapaki's book MD, Phd

 • Discover Our Creams

  Discover Our Creams

Opsis Clinical

 • Tirane

  • Yanni Liapakis, MD, PhD, Kirurg Plastike, Kirurg Evropian Boards Certified Plastike Luis Medical Center 2
  • Rruga: Dora D´Istria nr.13
  • Telefon: +35544520431
  • Mob: +355674088725
 • Mobile Phone

  Phone

  +30-6932934051

 • Email

  Email

  info@myplasticsurgery.gr

Newsletter

Stay Connected

Follow us on the following social networks

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Member

 • uems
 • eemm
 • pekah
 • ipras
 • isaps
 • gmc
 • LEAP Global Missions
 • International Society of Plastic & Regenerative Surgeons

Reviewer

 • oxford

Εditorial Board

Partners