Liposuction (thithja e dhjamit) zmadhimi i vitheve

Large Large

Subjektet te cilat nuk jane mbi peshe por kane zona te izoluara ku kane grumbullime dhjami. Te cilat nuk zhduken me dieta dhe me gjimnastike jane kandidate te mire per liposuction. Thithja e dhjamit nuk eshte efektive per celulitin. Mund te kryhet ne disa zona si krahet, barku, gjoksi, qafe, vithe kembe, poshte mjekres.
Zmadhimi i vitheve ka rezultate te shkelqyera kur realizohet se bashku me liposuction dhe lipofilling(mbushje me dhjame) ne disa zona te trupit. Nese pacienti nuk ka sh dhjame implante silikoni mund te vendosen. Duhet te vleresojme cilesine e lekures dhe dhjamit para liposuction.

Prerjet jane shume te vogla 1 cm te cilat pothuajse jane te padukshme. Dhjami ne fillim hiqet duke e thithur me nje kanjule ne zonat ku eshte infiltruar fillimisht anestezi dhe ringer per sjhkrirjene e dhjamit.

Ka disa teknika si psh (vibro-liposuction) apo lazer-liposuction te cilat jane me te perparuara se tradicionalja. Komplikacione si hemorragjia, infeksione jane te rralla. Mpirjet jane te perkohshme. Parregullsi mund te ndodhin por pacienti duhet te mbaje bende kompresive ne zonen ku eshte kryer liposuction nemenyre qe te lekura te mos leshohet. Pacienti mund te shkoje ne pune per disa dite por rezutatet mund te merren oas disa javesh. Eshte e keshillueshme nje renie ne peshe 2 kg per rezultate me te mira.

Më shumë

 • The Dictatorship of Beauty

  The Dictatorship of Beauty

  Ioannis Liapaki's book MD, Phd

 • Discover Our Creams

  Discover Our Creams

Opsis Clinical

 • Tirane

  • Yanni Liapakis, MD, PhD, Kirurg Plastike, Kirurg Evropian Boards Certified Plastike Luis Medical Center 2
  • Rruga: Dora D´Istria nr.13
  • Telefon: +35544520431
  • Mob: +355674088725
 • Mobile Phone

  Phone

  +30-6932934051

 • Email

  Email

  info@myplasticsurgery.gr

Newsletter

Stay Connected

Follow us on the following social networks

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

Member

 • uems
 • eemm
 • pekah
 • ipras
 • isaps
 • gmc
 • LEAP Global Missions
 • International Society of Plastic & Regenerative Surgeons

Reviewer

 • oxford

Εditorial Board

Partners