Λιποαναρρόφηση - Botox

2/2/2012 12:00:00 πμ

Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Μπορεί η λιποαναρρόφηση να προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα αισθητικό αποτέλεσμα?

Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση ή κοιλιοπλαστική με λιποαναρρόφηση έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακές παθήσεις όπως έδειξε μια πρόσφατη έρευνα σε 332 άτομα. Οι ασθενείς αυτοί είχαν μικρότερο αριθμό τριγλυκεριδίων και μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, ενώ δεν υπήρχε καμιά διαφορά στην ολική χοληστερόλη και στις λιποπρωτείνες υψηλού (HDL) και χαμηλού μοριακού βάρους (LDL). Η έρευνα που παρουσιάστηκε το 2011 στο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ήταν η πρώτη που συνδέει το επιφανειακό λίπος με συστηματικές μεταβολικές διαταραχές, ωστόσο επιπλέον μελέτες χρειάζονται για να επιβεβαιώσουν αυτό το συμπέρασμα.

Αποτελεσματικότερο Botox με λιγότερες συνεδρίες

Ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία με Botox μπορούν να μειώσουν τις ρυτίδες του προσώπου τους, ιδιαίτερα στο μεσόφρυο, με τις μισές συνεδρίες ύστερα από 20 μήνες. Η έρευνα που έγινε στο Oregon Health and Science University’s Casey Eye Institute, και δημοσιεύτηκε στο Dermatologic Surgery Journal, έγινε σε γυναίκες 30-50 χρονών που έκαναν Botox για τουλάχιστον 2 χρόνια. Το Botox φαίνεται μάλιστα να έχει και προληπτική δράση ενάντια στην εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο όταν γίνεται σχετικά νωρίς.

Τοπική θεραπεία με κρέμες αυξάνει την αποτελεσματικότητα του Botox

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Aesthetic Surgery Journal, έδειξε ότι θεραπεία «λεύκανσης» με 4% υδροκινόνη σε συνδυασμό με τρετινοίνη (Retin-A) βελτιώνει περαιτέρω την εμφάνιση του δέρματος που επιτυγχάνεται με το Botox. Αν και το Botox «χαλαρώνει» τις ρυτίδες στο πρόσωπο, η θεραπεία με υδροκινόνη μειώνει τις «πανάδες» και η τρετινοίνη βελτιώνει την όψη του δέρματος δίνοντας λάμψη.
Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ