Φροντίδα του δέρματος

Τα προϊόντα φροντίδας βελτιώνουν την όψη και την ποιότητα του δέρματος, καθυστερώντας την επίδραση του χρόνου.

Παραδείγματα είναι τα οξέα φρούτων, τα άλφα-ύδροξυ-οξέα (ΑΗΑ) όπως το γλυκολικό οξύ και τα βήτα-ύδροξυ-οξέα (ΒΗΑ) όπως το σαλικυλικό οξύ και η βιταμίνη C. Οι ουσίες αυτές, αυξάνουν την απολέπιση και απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο απαλό και νεανικό.

Άλλες, όπως η τρετινοίνη και τα ρετινοειδή, καθαρίζουν την επιδερμίδα από τα μαύρα στίγματα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν 2 εβδομάδες πριν το χημικό peeling βαθύ ή επιφανειακό, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν ξηροδερμία και ερεθισμό γι' αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ενυδάτωση και αντηλιακό. Όταν συνυπάρχουν δυσχρωμίες/πανάδες στο δέρμα (λόγω κληρονομικότητας, ορμονικών ανωμαλιών, έκθεσης στον ήλιο), χρησιμοποιούμε ειδικές κρέμες λεύκανσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα (Kligman's formula).

Τα προϊόντα  καθαρισμού, οι κρέμες για την κυτταρίτιδα και τις σακούλες στα μάτια, οι ενυδατικές κρέμες με βάση το υαλουρονικό οξύ, το σταφύλι και το ελαιόλαδο βοηθούν στην σωστή θρέψη και την βελτίωση της εικόνας του δέρματος στο πρόσωπο και το σώμα.

Τα αντηλιακά ευρέως φάσματος (UVA/UVB) και υψηλής προστασίας (SPF 30), προστατεύουν από την φώτο-γήρανση και την καρκινογένεση και θα πρέπει να είναι η θεμέλια λίθος της φροντίδας του δέρματος. Για να μαυρίσει κανείς, υπάρχουν ειδικές κρέμες που σε συνδυασμό με τα new generation vertical sun beds έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Liapakis IE, Tzouganakis AC, Paschalis EI, Englander M, Christopoulos A, Gloustianou G, Kontoes P. Parry-Romberg syndrome treatment with fat transfer and a new bleaching formula.
J Cosmet Dermatol. 2019 Feb 15. doi: 10.1111/jocd.12819.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ