Αιμορροϊδεκτομή με laser

Oι αιμορροΐδες, είναι κιρσοειδείς ανευρύνσεις του φλεβικού δικτύου στον πρωκτό και το ορθό. Οφείλονται στην δυσκοιλιότητα, την φτωχή δίαιτα σε φυτικές ίνες, την γήρανση, την παχυσαρκία, την εγκυμοσύνη και μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό του ορθού (εσωτερικές αιμορροΐδες) ή τον πρωκτό (εξωτερικές αιμορροΐδες). Οι αιμορροΐδες είναι συχνές: μετά την ηλικία των 50 ετών το ήμισυ των ενηλίκων θα παρουσιάσουν κνησμό, δυσφορία και αιμορραγία λόγω αιμορροΐδων.

Η διάγνωση τίθεται με απλή επισκόπηση και δακτυλική εξέταση και η πρωκτοσκόπηση μπορεί να αποδειχθεί πολύ βοηθητική ιδιαίτερα για τις εσωτερικές αιμορροΐδες. Κολονοσκόπηση απαιτείται σε όλους τους ασθενείς πάνω από 50, με συμπτώματα άλλων παθήσεων του Γαστρεντερικού Συστήματος ή με ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου.

Ευτυχώς, πολλές είναι οι διαθέσιμες θεραπείες ιδιαίτερα για τις ήπιες καταστάσεις: τις περισσότερες φορές κρέμες με ξυλοκαίνη ή και υδροκορτιζόνη, μπάνιο με κρύο νερό, δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες, άσκηση, αναλγητική θεραπεία από το στόμα μπορεί να βοηθήσουν αποτελεσματικά.

Σε επίμονη αιμορραγία ή επώδυνες αιμορροΐδες, οι μη επεμβατικές θεραπείες ενδείκνυται καταρχήν και μπορούν να γίνουν με τοπική αναισθησία και μέθη ακόμη και σε περιβάλλον Ιατρείου: η απολίνωση, οι ενέσεις σκληροθεραπείας με αιθοξυσκλερόλη ή τέλος η αιμορροΐδεκτομή με laser έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα με λίγο ή καθόλου πόνο. Στην αιμορροΐδεκτομή με laser στα 980nm, γίνεται εφαρμογή της θερμικής ενέργειας με την βοήθεια οπτικής ίνας στην αιμορροΐδα ώστε να ρικνωθεί και να εξαφανιστεί. Αν μάλιστα συνδυαστεί με ενέσιμη σκληροθεραπεία μειώνονται σημαντικά τα ποσοστά υποτροπής. Σε περιπτώσεις ωστόσο που δεν αποδίδουν τα ανωτέρω ή υπάρχουν μεγάλες αιμορροΐδες, απαιτείται χειρουργική επέμβαση με αφαίρεση του επιπλέον αιμορροΐδικού ιστού.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ