Συνεργάτες

Ο Ιωάννης Κ Βλαχάκης είναι Αγγειοχειρουργός, Consultant Vascular Surgeon στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία UCL του Λονδίνου και Royal Bournemouth Hospital της ΝΔ Αγγλίας. Είναι European Boards Certified Vascular Surgeon. Εκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στην Θεσσαλονίκη και απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην Ιατρική Έρευνα και Μεθοδολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Με υποτροφία από την «Διεθνή Εταιρία Αγγειοχειρουργικής» και στα πλαίσια της ειδικότητας του μετέβη στο Βέλγιο όπου και εκπαιδεύτηκε σε όλες τις σύγχρονες αναίμακτες μεθόδους της Αγγειολογίας και Αγγειακής Χειρουργικής. Ακολούθησε 5ετή μετεκπαίδευση στην Μεγάλη Βρετανία όπου δούλεψε σε έμμισθες θέσεις ως Clinical Fellow σε Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία (UCLH, Kings College και Cambridge University Hospitals). Το 2014 διορίσθηκε Consultant Vascular Surgeon στο Royal Bournemouth Hospital και Horonary Consultant Vascular Surgeon στο UCLH.

Οι Αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις που εφαρμόζει ο Ιωάννης Βλαχάκης περιλαμβάνουν όλες τις σύγχρονες τεχνικές αγγειακής και ενδαγγειακής χειρουργικής συμπεριλαμβανομένων της ενδαγγειακής αποκατάστασης ανευρυσμάτων με ενδοαυλικό stent, την κλασσική ανοιχτή αποκατάσταση, αορτολαγόνιες και επεμβάσεις λαγόνιων και περιφερικών αγγείων με αγγειοπλαστική. Ακόμα ασχολείται με την πρόληψή και θεραπεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων με ενδαρτηρεκτομή καρωτίδας με τοπική αναισθησία που διευκολύνει την παρακολούθηση της λειτουργίας του εγκεφάλου κατά την διάρκεια της επέμβασης μειώνοντας τις επιπλοκές και τον χρόνο νοσηλείας. Τέλος επεμβάσεις bypass με ή χωρίς αγγειοπλαστική για την θεραπεία του αγγειακού πόνου, διάσωση κάτω άκρων σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη και διαλείπουσα χωλότητα. Ο Αγγειοχειρουργός Ιωάννης Βλαχάκης είναι εκπαιδευμένος στις σύγχρονες θεραπείες φλεβικής ανεπάρκειας και κιρσών με laser, ραδιοσυχνοτήτες και θεραπείες αφρού. Για πρώτη στην Ελλάδα χρησιμοποιεί την μηχανική-χημική μέθοδο clarivein για την θεραπεία των κιρσών χωρίς τομές και περιοχική/τοπική αναισθησία.

 

 

 

 

 

Ο Γεώργιος Λαπιδάκης είναι Γενικός Χειρουργός-Εντατικολόγος. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλαβε την ειδικότητα της Xειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΚΑΤ”. Μετά το τέλος της ειδικότητας του, εργάστηκε για δύο χρόνια ως επιμελητής Γενικός Χειρουργός, στο ίδιο νοσοκομείο (ΓΝΑ “ΚΑΤ”). Στη συνέχεια, έκανε εξειδίκευση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Οι Άγιοι Ανάργυροι” και έλαβε την ειδικότητα του Εντατικολόγου. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει βραβευθεί από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία. Έχει εξειδικευθεί στην λαπαροσκοπική χειρουργική από το European Institute of Telesurgery, στο Στρασβούργο της Γαλλίας.

Εφαρμόζει ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τον καρκίνο του μαστού, την ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος (EPSIT), την laser αιμορροϊδεκτομή  και το "γαστρικό Botox" για την μείωση βάρους. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του “Ασκληπιείου Κρήτης" και συνεργάζεται με το “Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου" στην Αθήνα.

 

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ