Επεμβάσεις Μετά από Μεγάλη Απώλεια Βάρους

Το πρόβλημα

Η χαλάρωση του δέρματος μετά από μεγάλη απώλεια βάρους που συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο, το λαιμό, τους βραχίονες, το στήθος, την κοιλιά, τους γοφούς και τους μηρούς.

Η αντιμετώπιση

Η χαλάρωση μετά από μεγάλη απώλεια βάρους με δίαιτα ή «βαριατρική» επέμβαση, μπορεί να διορθωθεί μόνο με χειρουργική επέμβαση. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι όσοι έχουν φτάσει και σταθεροποιηθεί κοντά στο φυσιολογικό τους βάρος για τουλάχιστον 1 χρόνο μετά τη δίαιτα ή την επέμβαση.

Η επέμβαση

Αφαιρείται το δέρμα και το λίπος που «περισσεύει». Οι τομές κρύβονται καλά, ωστόσο πολλές φορές οι ουλές είναι μεγάλες και έντονες όταν η ποσότητα λίπους και δέρματος που πρέπει να αφαιρεθούν είναι μεγάλες. Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένη κλινική με γενική αναισθησία και απαιτείται παραμονή του ασθενούς τουλάχιστον για 2 ημέρες.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρουσιασθεί υπαισθησία αλλά υποχωρεί με το χρόνο. Είναι δυνατόν να εμφανιστεί οίδημα (πρήξιμο), ή αιμάτωμα (συγκέντρωση αίματος κάτω από το δέρμα), ενώ προβλήματα με την επούλωση παρουσιάζονται ιδιαίτερα σε καπνιστές. Οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινή τους ζωή μετά από 2 εβδομάδες και στη δουλειά τους μετά από 3 εβδομάδες.

Τελικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, η εικόνα του σώματος γίνεται πιο όμορφη αλλά είναι σημαντικό οι ασθενείς να έχουν ρεαλιστικές απαιτήσεις καθώς η επιτυχία εξαρτάται από την ηλικία την ποιότητα του δέρματος και την ελαστικότητά του.

 

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ