Λιποαναρρόφηση

Το τοπικό πάχος 

Η συσσώρευση λίπους που «επιμένει», κάτω από το πηγούνι, στους βραχίονες, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γοφούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους, δεν «φεύγει» με τη δίαιτα και χαλάει τις αναλογίες και τη συνολική εικόνα του σώματος.

Πώς αντιμετωπίζεται?

Οριστική λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους μπορεί να δοθεί με τη λιποαναρρόφηση και ιδανικοί είναι όσοι/ες είναι στο "βάρος τους" και το δέρμα τους έχει καλή ελαστικότητα.

Τί είναι η ανόρθωση γλουτών? 

Μειώνοντας το λίπος στην μέση και την κοιλιά και αυξάνοντας το στην άνω/έξω επιφάνεια των γλουτών επιτυγχάνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η ανόρθωση γλουτών γίνεται με λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά (Brazilian Butt Lift/BBL, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6212238/αν και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετό λίπος μπορεί να συνδυαστεί με ενθέματα σιλικόνης ή Poly-L-Lactic Acid.

Τί είναι η λιποαναρρόφηση? 

Με μικρές τομές στο δέρμα, η περιοχή αναισθητοποιείται με μια τεχνική που ονομάζεται Tumescent (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2179348). Στην συνέχεια, το λίπος που βρίσκεται βαθιά κάτω από το δέρμα αναρροφάται με κάνουλες. Νέες μέθοδοι έχουν εξελιχθεί με την χρησιμοποίηση της μηχανικής-παλλόμενης λιποαναρρόφησης (vibro-liposuction, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12016496αφαιρώντας το λίπος χωρίς να καταστρέφονται οι γύρω ιστοί καθώς και η λιποαναρρόφηση με laser (smart lipo, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3140909/που λιώνει το λίπος προκαλώντας επιπλέον σύσφιξη. Eξέλιξη αποτελεί η high definition liposuction (high def lipo, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29878992) ενώ αφαιρεί το λίπος, "σμιλεύει" το σώμα δίνοντας την μορφή 8-pack στους κοιλιακούς. Ωστόσο, η τελευταία λέξη της Πλαστικής Χειρουργικής είναι η "Reverese Aging High Def Lipo" που συνδυάζει την λιποαναρρόφηση και την αναγέννηση των ιστών με βλαστοκύτταρα.

Καρδιολογικά προβλήματα ή φάρμακα για την καλή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ λήψη ορμονών όπως τα αντισυλληπτικά πρέπει να διακόπτονται τουλάχιστον 15 ημέρες πριν και μετά. Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένη Κλινική με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς εκτός αν έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες λίπους.

Τί χρειάζεται μετά? 

Για την μείωση του οιδήματος και την  αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος, οι ασθενείς θα πρέπει να φοράνε ειδικούς «κορσέδες» για 3-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση ώστε οι ιστοί να πάρουν το τελικό τους σχήμα. Η επιστροφή στη δουλειά γίνεται σε 3-4 ημέρες, αν και υπάρχουν μώλωπες που εξαφανίζονται σε περίπου 2 εβδομάδες.

Το τελικό αποτέλεσμα

Το σώμα γίνεται πιο αρμονικό με εντυπωσιακές αναλογίες.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ