Αποτρίχωση με Laser ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗ

Η τριχοφυΐα στα πόδια, το "μπικίνι", τις μασχάλες αλλά και το πρόσωπο είναι ένα καθημερινό πρόβλημα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης, το ξύρισμα, το τσιμπιδάκι, το κερί, η "χαλάουα", είναι επίπονες και όχι ριζικές.Το laser τύπου Αλεξανδρίτη μπορεί να δώσει γρήγορα και ανώδυνα λύση στο πρόβλημα της τριχοφυίας.

ÃÃÿÃíûõÃüñ õùúÃýñà óùñ alma laser logo

Σε περιπτώσεις μαυρισμένου δέρματος, χρησιμοποιούμε το laser διοδικού τύπου ή ND/YAG με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Πριν την θεραπεία, θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες προσώπου και σώματος, αντηλιακά, αποσμητικά μασχάλης και make up διότι αποσυντονίζουν το  laser και ενδέχεται να εμφανιστούν μαυρίλες ή κοκκινίλες που εξαφανίζονται σε 2-6 μήνες.  Τέλος, όταν συνυπάρχουν διατταραχές ορμονών θα πρέπει να θεραπεύονται.

 

Eνας μικρός βραχίονας τοποθετείται επάνω στην επιδερμίδα, ξανά και ξανά ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να κάνουμε αποτρίχωση. Το μέγεθος της περιοχής καθορίζει και τον αριθμό των "παλμών" του laser. Κάθε παλμός του laser "απενεργοποιεί" ένα μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων. Αφαιρεί τις τρίχες ακόμη και αν δεν έχουν φθάσει την επιφάνεια του δέρματος ή "βγαίνουν" λοξά. Η έκφυση των θυλάκων γίνεται από το εν τω βάθει χόριο και το υποδόριο. Κάθε θύλακος πειέχει 2-3 στελέχη τριχών και έχει 3 φάσεις ανάπτυξης: την anagen που διαρκεί 3 χρόνια, την catagen, που διαρκεί 1-2 εβδομάδες και την telogen που διαρκεί 3-4 μήνες. Επειδή όλες οι τρίχες δεν βρίσκονται στην ίδια φάση ανάπτυξης απαιτούνται 6-8 συνεδρίες για την ολοκλήρωση της θεραπείας.

 

ÃÃÿÃíûõÃüñ õùúÃýñà óùñ zimmer logo

Ο αριθμός των θεραπειών προκειμένου να έχουμε μερική, ριζική (από την ρίζα) αποτρίχωση, εξαρτάται από την περιοχή της αποτρίχωσης και ποικίλει από άτομο σε άτομο. Επανάσταση αποτελεί τα τελευταία χρόνια η χρησιμοποίηση κρέμας εφλορνιθίνης (Xia Y, Cho S, Howard RS, Maggio KL. Topical eflornithine hydrocloride improves the effectiveness of standard laser hair removal for teating pseudofolliculitis barbae: a randomized, double-blinded, placebo-controlled trial. J Am Acad Dermatol. 2012 Oct;67(4):694-9) μαζί με την αποτρίχωση με το laser προκειμένου σε διάστημα μέχρι και 3 μήνες να έχουμε ένα ακόμη πιο ριζικό αποτέλεσμα.

Αν και όλες οι περιοχές του σώματος δεν είναι το ίδιο ευαίσθητες, οι περισσότεροι ασθενείς δεν πονούν. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της παγωμένης κεφαλής του laser τύπου Alma Soprano ice (https://www.almalasers.com/), ή της ταυτόχρονης εφαρμογής κρύου αέρα τύπου Zimmer cryo 5/6 (https://zimmer-aesthetics.de/en/zcryo/cryo-6/) μαζί με το laser τύπου Αλεξανδρίτη και ND/YAG της Candela (https://candelamedical.com/int), που μειώνει αισθητά τον πόνο και τον κίνδυνο εγκαύματος.

 

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ