Ευρυαγγείες me laser

Oι ευρυαγγείες, φλέβες σαν «ιστός αράχνης», εμφανίζονται κυρίως στους μηρούς και τις γάμπες αλλά μπορεί να υπάρχουν οπουδήποτε στα πόδια μέχρι τους αστραγάλους αλλά και το πρόσωπο. Οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε ανεπάρκεια του επιπολής φλεβικού δικτύου και πολλαπλασιάζονται συνήθως μετά την εγκυμοσύνη.

Λύση στο πρόβλημα μπορεί να δώσει η σκληροθεραπεία που "εξαφανίζει" τις μεγαλύτερες φλέβες. Οι μικρότερες (και στο πρόσωπο), μπορούν να αντιμετωπιστούν με Diode laser ή hand cautery.

Η σκληροθεραπεία, διαρκεί από 30λεπτά-1ώρα περίπου. H ασθενής προηγουμένως καλό θα είναι να υποβληθεί σε triplex φλεβών κάτω άκρου προκειμένου να αποκλείσουμε τυχόν ανεπάρκεια του φλεβικού συστήματος. Στην συνέχεια, εγχύουμε στις ευρυαγγείες ένα «σκληρυντικό» διάλυμα (πχ αιθοξυσκλερόλη). Η θεραπεία δεν προκαλεί έντονο πόνο ενώ σπάνια μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες και ερεθισμός στην περιοχή της έγχυσης. Μετά τη θεραπεία, οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την έντονη δραστηριότητα για τις πρώτες 4-7ημέρες και να φοράνε ελαστικές κάλτσες για 1 εβδομάδα περίπου.
Για τις μικρότερες ευρυαγγείες που θα μείνουν, μπορούμε να κάνουμε Diode laser και hand cautery για το πρόσωπο.
Η βελτίωση είναι πάνω από 70% ανάλογα με το πρόβλημα.

Management of Facial Telangiectasias with Hand Cautery

 

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ