Αφαίρεση Σπίλων

Η αντιμετώπιση

Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν στο δέρμα τους «ελιές», κύστεις, σπίλους, "κερατώσεις" που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι καλοήθεις. Πολύ σπάνια (σε ποσοστό μικρότερο του 5%) εξελίσσονται σε κακοήθεις.

Η καλύτερη θεραπεία σε όλες αυτές τις καλοήθεις βλάβες του δέρματος είναι η συχνή παρακολούθηση. Αν ένα προϋπάρχον μόρφωμα του δέρματος ξαφνικά μεγαλώσει, αλλάξει σχήμα ή χρώμα και γίνει μαύρο, τότε επιβάλλεται επίσκεψη στον Ιατρό, αφαίρεση και βιοψία.

Η επέμβαση

Πιο συχνές μέθοδοι για την αφαίρεση των σπίλων, κερατώσεων και των υπολοίπων καλοήθων επίπεδων βλαβών είναι το shaving (δηλαδή το «ξύσιμο» της βλάβης με νυστέρι), η κρυοπηξία, η αφαίρεση με laser, η ηλεκτροδιαθερμία με ραδιοσυχνότητες, το βαθύ peeling με croton oil/phenol. Αν έχουν "ρίζα", τότε χρειάζεται χειρουργική αφαίρεση με μικρά ράμματα. Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με ή χωρίς τοπική αναισθησία και διαρκούν λίγο χρόνο.

Τελικό αποτέλεσμα

Το σημάδι από την επέμβαση βελτιώνεται με τη πάροδο του χρόνου. Μπορεί ωστόσο να είναι περισσότερο εμφανές αν η επούλωση δεν είναι φυσιολογική και οι βλάβες μεγάλες ή πολλαπλές. 

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ