Πλαστική Χειρουργική για όλο και περισσότερους εφήβους (από τον Πλαστικό Χειρουργό Ιωάννη Λιαπάκη)

14/1/2011 12:00:00 πμ

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Στο παρελθόν, οι πιο συχνές επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής σε νέους ανθρώπους ήταν η ωτοπλαστική και η ρινοπλαστική. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση σε άλλες όπως η αυξητική στήθους με σιλικόνη, η λιποαναρρόφηση και η κοιλιοπλαστική. Οι πιο συχνές θεραπείες, κατάλληλες για εφήβους είναι:

Η Ρινοπλαστική: διορθώνει το σχήμα και το μέγεθος της μύτης. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζει προβλήματα στην αναπνοή που μπορεί να οφείλονται στην έσω ρινική βαλβίδα, το διάφραγμα ή τις κάτω ρινικές κόγχες. Ρινοπλαστική

Η Ωτοπλαστική: διορθώνει τα «αφεστώτα ώτα» και γίνεται σε ενήλικες και σε παιδιά 5-6 ετών, όταν έχει πλέον ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των αυτιών.

Η Ανισομασία/Μείωση στήθους: διορθώνει ένα υπερβολικά μεγάλο ή ασύμμετρο στήθος που προκαλεί πόνο στην πλάτη, αναπνευστικά προβλήματα ή και κατάθλιψη. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε γυναίκες άνω των 15 χρονών.

Η Γυναικομαστία: διορθώνει ένα στήθος που μοιάζει με γυναικείο αν και τις περισσότερες περιπτώσεις βελτιώνεται μόνο του με την πάροδο του χρόνου.

Η Λιποαναρρόφηση: διορθώνει το τοπικό πάχος που σωρεύεται γύρω από την κοιλιά τους γοφούς και τα πόδια.

Η αποφλοίωση του δέρματος με micro dermabration, dermabration, laser ή χημικό peeling: διορθώνει τα σημάδια από ακμή, την θαμπάδα και τις δυσχρωμίες του δέρματος.

H αποτρίχωση με λέιζερ: αφαιρεί την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Στοχεύει στη ρίζα της τρίχας χωρίς να καταστρέφει τους περιβάλλοντες ιστούς, τους ιδρωτοποιούς και τους σμηγματογόνους αδένες.

Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι επίσης τα ενθέματα στο πρόσωπο και οι επεμβάσεις μετά από μεγάλη απώλεια βάρους.

Στις μέρες μας, η τηλεόραση και το internet διαμορφώνουν την ανάγκη κάποιος να δείχνει ομορφότερος με ωραιότερο πρόσωπο και σμιλευμένο κορμί. Οι πιο ευάλωτοι είναι οι έφηβοι που πολλές φορές υποβάλλονται σε Πλαστική Χειρουργική για να είναι στη μόδα. Ένα παιδί 18 χρονών δύσκολα είναι σε θέση να καταλάβει τι θέλει πραγματικά. Για τον λόγο αυτό ο γιατρός θα πρέπει να περνά περισσότερη ώρα μαζί του και με τους γονείς για να εξηγήσει και να καταλάβει αν έχει ρεαλιστικές προσδοκίες διότι μια επέμβαση δεν είναι ένα απλό τρύπημα στα αυτιά.




Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ