Nεανικό βλέμμα σε κάθε ηλικία (από τον Πλαστικό Χειρουργό Ιωάννη Λιαπάκη)

20/1/2011 12:00:00 πμ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Με το πέρασμα του χρόνου τα βλέφαρα χαλαρώνουν, το βλέμμα δείχνει βαρύ και η όψη του προσώπου «θλιμμένη» και κουρασμένη. Επίσης, μπορεί να εμφανιστούν μαύροι κύκλοι στα μάτια λόγω της ανατομίας της περιοχής ή εναπόθεσης μελανίνης. Τέλος, για λόγους που δεν είναι γνωστοί υπάρχουν περιπτώσεις που παρουσιάζουν λιπόπτωση, στα κάτω βλέφαρα, γύρω στην ηλικία των 30.

Υπάρχουν επεμβατικές και μη επεμβατικές μέθοδοι για την διόρθωση του νεανικού βλέμματος.

Η βλεφαροπλαστική, διορθώνει τη βλεφαροχάλαση στα άνω και τη λιπόπτωση στα κάτω βλέφαρα. Αν στα άνω βλέφαρα η βλεφαροχάλαση συνοδεύεται με χαλάρωση του μετώπου, κουρασμένο και άγριο βλέμμα, τότε η ενδεδειγμένη επέμβαση είναι συνδυασμός με eyebrow lift. Η «βύθιση» του βλεφάρου κάτω από τα μάτια, μπορεί να διορθωθεί με μόσχευμα λίπους (λιπογλυπτική), με midface-lift ή καλύτερα με ανακατανομή του λίπους (redraping) στο κάτω βλέφαρο και συνδυασμό με βλεφαροπλαστική. Το πρόσωπο ανανεώνεται, παίρνει μια πιο φρέσκια και ευχάριστη όψη.

Oι «μαύροι κύκλοι» κάτω από τα μάτια μπορούν να διορθωθούν και μη επεμβατικές μεθόδους, make up ή χημικό peeling. Επιπλέον, για να «σβήσουν» οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια όπως «το πόδι της χήνας», τοBotox, το χημικό peeling, η μεσοθεραπεία ή το laser resurfacing εφαρμόζονται κατά περίπτωση.

Οι μη επεμβατικές θεραπείες διαρκούν 10-20 λεπτά και αμέσως μετά κανείς μπορεί να γυρίσει στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι και 3 μήνες και σπάνια υπάρχει πόνος και πρήξιμο που όμως εξαφανίζονται σε 3-4 ημέρες. 
Για τις επεμβατικές θεραπείες, είναι σημαντικό πριν την επέμβαση να δοθεί πλήρες ιστορικό της υγείας του ασθενούς. Η τομή στο κάτω βλέφαρο, κρύβεται συνήθως καλά κάτω από τις βλεφαρίδες και μέσω της τομής αυτής γίνεται η αφαίρεση του δέρματος και του λίπους. Το λίπος στο κάτω βλέφαρο μπορεί να επανατοποθετηθεί σε σωστή θέση (redraping) προκειμένου να δώσει μια πιο φυσιολογική εικόνα. Υπάρχουν επίσης, συμπληρωματικές τεχνικές όπως η κανθοπηξία που εφαρμόζονται για να διορθώσουν προβλήματα όπως η χαλάρωση του κάτω βλεφάρου, το sclerar show ή το εκτρόπιο. Στο άνω βλέφαρο γίνεται εκτομή της περίσσειας λίπους και δέρματος με τομή που «κρύβεται» στη φυσιολογική πτυχή του βλεφάρου, καμουφλάρεται πολύ εύκολα και δεν φαίνεται. Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένη Κλινική, συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη, και η παραμονή στην κλινική είναι μόνο κάποιες λίγες ώρες ή το πολύ ένα βράδυ. 
Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και οι τομές δύσκολα φαίνονται, το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.




Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ