Βλαστοκύτταρα

Tα βλαστοκύτταρα και το PRP είναι ο θεμέλιος λίθος της "Αναγέννητικής Ιατρικής". Χρησιμοποιούν αυτόλογους ιστούς ή παράγοντες ανάπτυξης προκειμένου να ενυδατώσουν, να κάνουν σύσφιξη και να ενεργοποιήσουν το κολλαγόνο και τους ινοβλάστες. Όταν συνδυάζονται με μη Επεμβατικές θεραπείες Πλαστικής Χειρουργικής, μεγιστοποιούν τα αποτελέσματα. Προέρχονται από τα κύτταρα του σώματος σας και έχουν την ικανότητα να διαφοροποιούνται και να αναγεννώνται. Μπορούν να αποκαθιστούν οποιαδήποτε βλάβη ή τραύμα και διεγείρουν την ικανότητα του οργανισμού για "αυτοίαση".
(Tremolada C, Ricordi C, Caplan AI, Ventura C. Mesenchymal Stem Cells in Lipogems, a Reverse Story: from Clinical Practice to Basic Science. Methods Mol Biol. 2016;1416:109-22)

‘Τί περιέχει η θεραπεία?’

Τα βλαστοκύτταρα προέρχονται από τα μεσεγχυματικά κύτταρα που υπάρχουν στο λίπος. Αφαιρούμε μία μικρή ποσότητα λιπώδους ιστού, στην συνέχεια την καλλιεργούμε και την επανεγχύουμε στην περιοχή της θεραπείας. Η επέμβαση γίνεται σε λιγότερο από μία ώρα σε περιβάλλον Ιατρείου/Κλινικής.

Τί χρειάζεται να κάνω για να προετοιμαστώ για την θεραπεία?

Δεν χρειάζεται ειδική προετοιμασία εκτός από μία καρδιολογική εκτίμηση και εξετάσεις αίματος (Γενική Αίματος/Πηκτικός Έλεγχος). Επίσης, πολύ νερό (για να είναι πλήρως ενυδατωμένο το σώμα σας), πλύσιμο με αντισηπτικό και αντιβίωση.

Η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα περιλαμβάνει 3 στάδια

Στάδιο ένα- Παρασκευή:  το λίπος αφαιρείται από την έσω επιφάνεια των μηρών ή την κοιλιά. Μέσα σε 30 λεπτά και με τοπική αναισθησία, αφαιρείται το λίπος από τομή μικρότερη από 1cm. Αμέσως μετά, επεξεργαζόμαστε το λίπος.
Στάδιο δύο-Επεξεργασία: τα βλαστοκύτταρα διαχωρίζονται από τον λιπώδη ιστό. Τα κύτταρα αυτά σε καμμιά περίπτωση δεν αλλάζουν ούτε προσθέτουμε ουσίες σε αυτά.
Στάδιο τρία-Χορήγηση: τα βλαστοκύτταρα εγχύονται.

Τί πρέπει να περιμένω μετά?

Η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα δεν χρειάζεται χρόνο αποθεραπείας και μπορείτε να γυρίσετε κατευθείαν στο σπίτι σας. Θα σας δωθούν πριν φύγετε ακριβείς οδηγίες για το τί πρέπει επακριβώς να κάνετε. Καλό θα είναι τις πρώτες 48ώρες κάποιος/α να είναι μαζί σας σε περίπτωση που χρειαστείτε οτιδήποτε. Στην δουλειά σας θα επιστέψετε σε 2-3 ημέρες.

‘Πόσο λίπος αφαιρείται?’

Είναι πολύ λίγο, γύρω στα 50ml, δηλαδή όση η ποσότητα ενός φλυτσιανού καπουτσίνο.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές?

Δεν υπάρχουν, ωστόσο μόλυνση μπορεί να συμβεί όπως σε κάθε ένεσιμη θεραπεία, οίδημα και μώλωπες που υποχωρούν.

‘Γιατί παίρνετε βλαστοκύτταρα από το λίπος και όχι από τον μυελό των οστών?’

Η εξαγωγή των βλαστοκυττάρων από τον μυελό των οστών είναι επώδυνη και γίνεται με γενική αναισθησία. Ο λιπώδης ιστός είναι καλύτερη πηγή και μάλιστα η ποιότητα των βλαστοκυττάτων στον μυελό μειώνεται σε μεγαλύτερη ηλικία ιδιαίτερα στις γυναίκες.

‘Τί γίνεται αν δεν είναι κατάλληλος/λη για την θεραπεία με βλαστοκύτταρα?’

Είμαστε ειδικοί στην αναγέννηση/αναζωογόννηση των ιστών του προσώπου και του σώματος και μπορούμε να συζητήσουμε οτιδήποτε χρειάζεστε. Αν δεν είστε κατάλληλος/λη για θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορούμε να σας προτείνουμε άλλη εναλλακτική θεραπεία.

Virtual Tour