Ανόρθωση προσώπου (Face lift)

Το πρόβλημα

Με το πέρασμα του χρόνου οι λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα βαθαίνουν, το δέρμα στις παρειές, το λαιμό και το πηγούνι χαλαρώνουν και το περίγραμμα του προσώπου χάνεται.

Η αντιμετώπιση

Η χαλάρωση του δέρματος και των βαθύτερων ιστών στα μάγουλα, το λαιμό και τα σαγόνια μπορεί να διορθωθεί μόνο με face lift. Το face lift είναι η μοναδική επέμβαση για την διόρθωση του προσώπου συνολικά.

Η επέμβαση

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές περιορισμένης ανόρθωσης με MACS (Minimal Access Cranial Suspension) lift, lateral SMASectomy ήplacation, εκτεταμένης ανόρθωσης του προσώπου σε deep plane με ή χωρίς την παρασκευή του SMAS (Superficial Myoapeneurotic System), ανάλογα με το πρόσωπο και το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό. Αν το όριο του τριχωτού είναι χαμηλά οι τομές θα πρέπει να γίνονται μέσα σε αυτό, επειδή κρύβονται καλύτερα. Αντίθετα αν είναι ψηλά, οι τομές μπορεί να γίνουν στο όριο προκειμένου να μην «σηκωθεί» και άλλο το τριχωτό. Η τομή του face lift ακολουθεί το περίγραμμα του αυτιού, γύρω από το λοβίο και φέρεται προς τα πίσω σε περιοχή που κρύβεται εύκολα από τα μαλλιά ή από το make up. Μπορεί να γίνει και μια μικρή τομή στο όριο του πηγουνιού μέσω της οποίας με λιποαναρρόφηση και ράμματα στο πλατύσμα ανασηκώνουμε τον λαιμό (corset platysmaplasty). Τέλος, αφού ανορθωθούν οι βαθύτεροι ιστοί, το δέρμα φέρεται προς τα άνω και πίσω και η περίσσεια αφαιρείται.

Το κλειδί ωστόσο για την επιτυχία της επέμβασης είναι η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το στόμα ή και στα μάτια. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί και lip lift στο άνω χείλος με καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένο Χειρουργείο, απαιτείται γενική ή τοπική αναισθησία με μέθη κατά περίπτωση και ο χρόνος παραμονής στην Κλινική είναι μέχρι μία ημέρα.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Επιπλοκές εμφανίζονται σπάνια: αιμάτωμα, προβλήματα επούλωσης ή και πάρεση στο προσωπικό νεύρο που αποκαθίστανται μέχρι και σε 3 μήνες. Το πρόσωπο μετά την επέμβαση δεν καλύπτεται κάποιες φορές όμως χρησιμοποιούμε επίδεσμο που αφαιρείται σε 24 ώρες. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητές μετά από 10-12 ημέρες.

Τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα του face lift θα φανεί αρκετές εβδομάδες μετά την επέμβαση. Το πρόσωπο ανανεωμένο ξαναποκτά το περίγραμμά του και παίρνει  πιο ξεκούραστη και «φρέσκια» όψη. Ο ασθενής ξανακερδίσει κάτι από τη χαμένη νεότητά του αλλά κυρίως την αυτοπεποίθησή του.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ