Ανόρθωση προσώπου (Face lift)

Το πρόβλημα

Με το πέρασμα του χρόνου οι λεπτές ρυτίδες γύρω από το στόμα βαθαίνουν, το δέρμα στις παρειές, το λαιμό και το πηγούνι χαλαρώνουν και το περίγραμμα του προσώπου χάνεται.

Η αντιμετώπιση

Η χαλάρωση του δέρματος και των βαθύτερων ιστών στα μάγουλα, το λαιμό και τα σαγόνια μπορεί να διορθωθεί μόνο με face lift (ανόρθωση προσώπου). Το face lift είναι η μοναδική επέμβαση για την διόρθωση του προσώπου συνολικά.

Η επέμβαση

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές ανόρθωσης όπως το MACS (Minimal Access Cranial Suspension) lift, lateral SMASectomy ή placation και εκτεταμέμνης ανόρθωσης του προσώπου σε deep plane με ή χωρίς την παρασκευή του SMAS (Superficial Myo-apeneurotic System), ανάλογα με το πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό. Αν το όριο του τριχωτού είναι χαμηλά οι τομές θα πρέπει να γίνονται μέσα σε αυτό, επειδή κρύβονται καλύτερα. Αντίθετα αν είναι ψηλά, οι τομές μπορεί να γίνουν στο όριο προκειμένου να μην «σηκωθεί» και άλλο το τριχωτό. Η τομή του face lift ακολουθεί το περίγραμμα του αυτιού, γύρω από το λοβίο και φέρεται προς τα πίσω σε περιοχή που κρύβεται εύκολα από τα μαλλιά ή από το make up. Μπορεί να γίνει και μια μικρή τομή στο όριο του πηγουνιού μέσω της οποίας με λιποαναρρόφηση και ράμματα στο πλατύσμα ανασηκώνουμε τον λαιμό (corset platysmaplasty). Τέλος, αφού ανορθωθούν οι βαθύτεροι ιστοί, το δέρμα φέρεται προς τα άνω και πίσω και η περίσσεια αφαιρείται.

Το κλειδί ωστόσο για την επιτυχία της επέμβασης είναι η μεταφορά λίπους στο πρόσωπο ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από το στόμα ή και στα μάτια. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί και lip lift στο άνω χείλος με καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένο Κλινική, συνήθως με τοπική αναισθησία και μέθη.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Επιπλοκές εμφανίζονται σπάνια: αιμάτωμα, προβλήματα επούλωσης ή και πάρεση στο προσωπικό νεύρο που αποκαθίστανται. Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από 10-12 ημέρες.

Τελικό αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα του face lift θα φανεί σηνήθως 4εβδομάδες μετά την επέμβαση. Το πρόσωπο φαίνεται ανανεωμένο και παίρνει ξεκούραστη και «φρέσκια» όψη που διαρκεί μέχρι και 10χρόνια. 

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ