Ενθέματα προσώπου

Πολλές φορές για λόγους επανορθωτικούς ή αισθητικούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενθέματα προσώπου, στο πιγούνι, την κάτω γνάθο, τα ζυγωματικα τόξα, την μύτη ή τα αυτιά. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η μεταμόσχευση λίπους έχει αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις τα ενθέματα και έχει δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα.
Στην περίπτωση του πιγουνιού και της κάτω γνάθου, τα ενθέματα τοποθετούνται από μια μικρή τομή εξωτερικά ή ενδοστοματικά, στα ζυγωματικά από μια μικρή τομή στα κάτω βλέφαρα, στην μύτη και τα αυτιά (σε εκτεταμένα τραύματα/συγγενείς ανωμαλίες), χρησιμοποιούνται ενθέματα που προσομοιάζουν την φυσιολογική ανατομία του προσώπου. Στην περίπτωση του άνω/κάτω χείλους τοποθετούνται ενθέματα σιλικόνης με μόνιμα αποτελέσματα από τις γωνίες του στόματος. 

Επανάσταση είναι τα ημιμόνιμα υλικά από πολυπρολακτόνη (PCL) σε υδρόφιλη καρβοξυμεθυλσελουλόζη (CMC), το poly-L-Lactic acid και το σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ που ενεργοποιούν το κολλαγόνο και βελτιώνουν την χαλάρωση του δέρματος ιδιαίτερα στον λαιμό και το πρόσωπο.

Κατά την μεταφορά λίπους, παίρνουμε λίπος συνήθως από την λαιμό, την κοιλιά ή την έσω επιφάνεια των μηρών, ρευστοποιούμε το λίπος και στην συνέχεια το εγχύουμε στο πρόσωπο: στα ζυγωματικά τόξα, πάνω από τα φρύδια, γύρω από το στόμα, στα χείλια, στο περίγραμμα της κάτω γνάθου, στα άνω/κάτω βλέφαρα. Το πρόσωπο φαίνεται πιο φρέσκο και ανανεωμένο, βελτιώνεται μέχρι και η ποιότητα του δέρματος διότι το λίπος αποτελεί πηγή βλαστοκυττάρων (adipose derived stem cells, ADSC).

Permalip Implantech

Liapakis IE, Tzouganakis AC, Paschalis EI, Englander M, Christopoulos A, Gloustianou G, Kontoes P. Parry-Romberg syndrome treatment with fat transfer and a new bleaching formula.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ