Ενθέματα-μεταφορά λίπους στο πρόσωπο

Πολλές φορές για λόγους επανορθωτικούς ή αισθητικούς μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενθέματα προσώπου, στο πηγούνι, την κάτω γνάθο, τα ζυγωματικα τόξα, την μύτη ή τα αυτιά. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η μεταμόσχευση λίπους έχει αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις τα ενθέματα και έχει δώσει λύσεις σε προβλήματα που στο παρελθόν ήταν δυσεπίλυτα.

Στην περίπτωση του πηγουνιού και της κάτω γνάθου, μια μικρή τομή γίνεται εξωτερικά ή ενδοστοματικά στο όριο φατνιακής απόφυσης και του κάτω χείλους. Στην συνέχεια παρασκευάζεται μια θήκη, τοποθετείται το ένθεμα και συρράπτεται η τομή. Στην περίπτωση των ζυγωματικών τόξων μια μικρή τομή γίνεται στο κάτω βλέφαρο και στη συνέχεια παρασκευάζεται μια θήκη στην περιοχή του ζυγωματικού οστού, τοποθετείται το ένθεμα και συρράπτεται η τομή. Στην περίπτωση της μύτης και του αυτιού, όταν έχουμε εκτεταμένα τραύματα ή συγγενείς ανωμαλίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ενθέματα που προσομοιάζουν την φυσιολογική ανατομία του προσώπου.

Κατά την μεταφορά λίπους, παίρνουμε λίπος συνήθως από την κοιλιά ή την έσω επιφάνεια των μηρών, φυγοκεντρούμε το λίπος και στην συνέχεια το εγχύουμε στο πρόσωπο: στα ζυγωματικά τόξα, πάνω από τα φρύδια, γύρω από το στόμα, στα χείλια, στο περίγραμμα της κάτω γνάθου, στα άνω ή τα κάτω βλέφαρα. Το πρόσωπο φαίνεται πιο φρέσκο και  ανανεωμένο, βελτιωνέται μέχρι και η ποιότητα του δέρματος διότι το λίπος ως γνωστόν αποτελεί πηγή βλαστοκυττάρων.

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στην δουλειά τους συνήθως 10-12 ημέρες μετά την επέμβαση. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: ένα πιο όμορφο και νεανικό πρόσωπο.

Liapakis IE, Tzouganakis AC, Paschalis EI, Englander M, Christopoulos A, Gloustianou G, Kontoes P. Parry-Romberg syndrome treatment with fat transfer and a new bleaching formula.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ