Μεταμόσχευση Mαλλιών

Το πρόβλημα

Ο μισός αντρικός πληθυσμός αλλά και μεγάλος αριθμός γυναικών, μέχρι την ηλικία των 50, θα έρθουν αντιμέτωποι με την απώλεια μαλλιών η οποία εν πολλοίς είναι κληρονομική.

Η αντιμετώπιση

Η θεραπεία με μινοξιδίλη και φιναστερίδη/δουταστερίδη, το photobiomodulation με laser χαμηλής ενέργειας (LLLT) είναι θεραπείες που μειώνουν την τριχόπτωση και βοηθούν στην επανάκτηση των μαλλιών. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την χρήση βλαστοκυττάρων (stem cells) και PRP (platelet rich plasma) για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας: δίνουν λάμψη και σφρίγος στις τρίχες και βοηθούν στην μεταμόσχευση των μαλλιών. Τα βλαστοκύτταρα βοηθούν σε περιβάλλον εργαστηρίου την ανάπτυξη νέων τριχών και το PRP αυξάνει την διαπερατότητα των αγγείων του τριχωτού και μειώνει την τριχόπτωση. Βοηθάει στην αντιμετώπιση της γυροειδούς αλωπεκίας και αν συνδυαστεί με dermapen μεγιστοποιείται το αποτέλεσμα.  

Μόνιμο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με την μεταμόσχευση μαλλιών. 

Με την FUE (Follicular Unit Extraction) η πύκνωση αυξάνεται μέχρι 35-50%. Η δότρια περιοχή είναι συνήθως η περιοχή πάνω από τα αυτιά και στον αυχένα: κάθε στέλεχος περιέχει 1-3 τριχοθυλάκια και μεταφέρεται στην περιοχή της "βλάβης". Η Choi implanters/PRP assisted/motorized FUE είναι η τελευταία λέξη στην μεταμόσχευση μαλλιών: γίνεται μηχανικά με ρομποτικό μικροβραχίονα, συνδυάζoντας τα βλαστοκύτταρα του αίματος με μικροχειρουργική. Γίνεται με μέθη και τοπική αναισθησία, δεν έχει πόνο, δεν έχει ουλές και κάποιος μπορεί να γυρίσει στην δουλειά του σε 4 ημέρες. Είναι ιδανική σε περιπτώσεις που χρειάζονται μοσχεύματα από άλλες περιοχές του σώματος, σε μεταμόσχευση φρυδιών, βλεφαρίδων ή στο μούσι. Αν χρειάζονται περισσότερες τρίχες, μπορεί να γίνει "διπλή" συνεδρία σε 2 ημέρες.

Η μικρομεταμόσχευση μαλλιών (microtranplantation) είναι η παλαιότερη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών. Είναι ελάχιστα επεμβατική και χρησιμοποιείται όταν η απαιτούμενη πύκνωση είναι πάνω από 50% (megasession microtransplantation): με τοπική αναισθησία, αφαιρείται επιμήκες τμήμα δέρματος 1-2.5cm από τον αυχένα που τεμαχίζεται σε μικρότερα κομμάτια, τα στελέχη των τριχών. Κάθε στέλεχχος τρίχας περιέχει 1-3μοσχεύματα (τριχοθυλάκια) που μεταφέρονται στην περιοχή του προβλήματος. Στον αυχένα παραμένει μια επιμήκης τομή πλάτους 1mm που φαίνεται αν κάποιος ξυρίσει το κεφάλι του, αλλά και τότε καλύπτεται με ιατρικό τατουάζ (microtrichopigmenation).

Και στις δύο μεθόδους μεταμόσχευσης, τα τριχοθυλάκια θα πέσουν τον πρώτο μήνα (από το shock της επέμβασης) και θα αρχίσουν να μεγαλώνουν 1-2cm/μήνα. Οι τρίχες αυτές θα μεγαλώσουν και το κεφάλι θα «γεμίσει» με 800-4000 νέα μοσχεύματα, 6-12 μήνες μετά. Οι τρίχες αυτές δεν θα πέσουν ποτέ γιατί έχουν την "μνήμη" της δότριας περιοχής.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ