Κλείσιμο του βλεφάρου

Η απώλεια της ικανότητας για το κλείσιμο του βλεφάρου είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην παράλυση προσώπου. Μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του ματιού (επιπεφυκίτιδα), έλκος στον κερατοειδή ακόμη και τύφλωση. Λίπανση του κερατοειδή επιτυγχάνεται αρχικά με τεχνητά δάκρυα και κλείσιμο του ματιού κατά τη νύχτα. Αν στην συνέχεια το κλείσιμο του ματιού δεν αποκατασταθεί, μια πιο μόνιμη λύση απαιτείται: εμφύτευση βάρους χρυσού στο άνω βλέφαρο για το κλείσιμο του με την επίδραση της βαρύτητας.

Ευτυχώς η ικανότητα για το άνοιγμα του ματιού δεν ελέγχεται από το προσωπικό αλλά από το κοινό κινητικό νεύρο. Έτσι ο συνδυασμός ανοίγματος του βλεφάρου και κλεισίματος του λόγω βαρύτητας από τον χρυσό αποτελεί μια πολύ καλή προσομοίωση της φυσιολογικής λειτουργίας του ματιού.

Η διαδικασία ξεκινάει με την επιλογή του σωστού βάρους. Δοκιμάζονται μια σειρά από βάρη στο άνω βλέφαρο και εκείνο που προκαλεί το κλείσιμο του ματιού χωρίς λαγόφθαλμο είναι το σωστό. Στην συνέχεια γίνεται μια τομή στην βλεφαρική σχισμή και το βαρίδι τοποθετείται στο άνω βλέφαρο πάνω από τις βλεφαρίδες. Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή ολική αναισθησία σε οργανωμένη Κλινική και απαιτεί παραμονή για 1 τουλάχιστον ημέρα στο Νοσοκομείο.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ