Ανόρθωση Μετώπου (Eyebrow-lift)

Το πρόβλημα

Κουρασμένο ή άγριο βλέμμα (angry look), βαθιές ρυτίδες στο μεσόφρυο και το μέτωπο που αρχίζουν να εμφανίζονται μετά τα 30. Οι ρυτίδες αυτές γίνονται ακόμα πιο έντονες με το πέρασμα του χρόνου. Αιτία είναι η χαλάρωση του μετώπου και του δέρματος στα άνω βλέφαρα και το μεσόφρυο.

Η αντιμετώπιση

Η χαλάρωση του δέρματος και των βαθύτερων ιστών στο μέτωπο και τα φρύδια μπορεί να διορθωθεί με ανόρθωση του μετώπου (eyebrow lift). Η ανόρθωση του άνω τριτημορίου του προσώπου μπορεί να γίνει μόνη της ή σε συνδυασμό με την ανόρθωση του μέσου τριτημορίου (middle face lift), προκειμένου να έχουμε ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Η επέμβαση

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για τη διόρθωση του προβλήματος. Θα επιλέξουμε την καταλληλότερη, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των φρυδιών, τη χαλάρωση του δέρματος του άνω βλεφάρου και το ύψος που ξεκινούν τα μαλλιά.

Συχνά, μία τομή γίνεται εγκάρσια ανάμεσα στα αυτιά μέσα στο τριχωτό. Άλλες φορές γίνεται στο όριο του τριχωτού της κεφαλής ώστε να μην φαίνεται με μια πρώτη ματιά (coronal lift).

Άλλη τεχνική για την ανόρθωση του μετώπου είναι η ενδοσκοπική (endoscopic eyebrow lift). H τεχνική αυτή χρησιμοποιεί το ενδοσκόπιο ανάλογο με εκείνο που χρησιμοποιείται στις αρθροσκοπήσεις και λαπαροσκοπήσεις. Το ενδοσκόπιο εισέρχεται στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής, μέσα από μικρές τομές για να διορθώσει τις ρυτίδες κυρίως στο μεσόφρυο.

Οι ρυτίδες αυτές μπορούν εύκολα να διορθωθούν και από την τομή της βλεφαροπλαστικής από τα άνω βλέφαρα ακόμη και με ενέσεις BotoxΑν το κύριο πρόβλημα είναι η χαλάρωση των φρυδιών στα πλάγια μπορεί να γίνει ανόρθωση τους με δύο μικρές τομές (temporal lift) μέσα στα μαλλιά και ανάρτηση με κατάλληλα ράμματα ή ακόμη καλύτερα με την αφαίρεση της περίσσειας του δέρματος πάνω από τα φρύδια (direct eyebrow lift).

Η επέμβαση γίνεται σε καλά οργανωμένη Κλινική, συνήθως τοπική αναισθησία και μέθη.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρχει οίδημα και υπαισθησία που υποχωρούν λίγες ημέρες μετά την επέμβαση. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες μετά από 7-10 ημέρες.

Τελικό αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και οι τομές δύσκολα φαίνονται, το βλέμμα δείχνει ξεκούραστο και η όψη πιο νεανική.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ