Λιποαναρρόφηση-Ανόρθωση γλουτών

Το πρόβλημα

Η συσσώρευση λίπους που «επιμένει», κάτω από το πηγούνι, στους βραχίονες, την κοιλιά, τους μηρούς, τους γοφούς, τις γάμπες, τους αστραγάλους, δεν «φεύγει» με τη δίαιτα και χαλάει τις αναλογίες και τη συνολική εικόνα του σώματος.

Η αντιμετώπιση

Οριστική λύση στο πρόβλημα του τοπικού πάχους μπορεί να δοθεί με τη λιποαναρρόφηση και ιδανικές υποψήφιες είναι όσες είναι στο "βάρος τους" και το δέρμα τους έχει καλή ελαστικότητα.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα η ανόρθωση γλουτών με λιποαναρρόφηση και λιπομεταφορά (Brazilian Butt Lift/BBL)έχει πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει αρκετό λίπος μπορεί να συνδυαστεί και με ενθέματα σιλικόνης που δίνουν όγκο στους γλουτούς.

Η επέμβαση

Καρδιολογικά προβλήματα ή φάρμακα για την καλή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, ενώ λήψη ορμονών όπως τα αντισυλληπτικά πρέπει να διακόπτονται τουλάχιστον 15 ημέρες πριν και μετά.

Με μικρές τομές στο δέρμα, η περιοχή αναισθητοποιείται με μια τεχνική που ονομάζεται Tumescent. Στην συνέχεια, το λίπος που βρίσκεται βαθιά κάτω από το δέρμα αναρροφάται με κάνουλες. Νέες μέθοδοι έχουν εξελιχθεί με την χρησιμοποίηση της μηχανικής-παλλόμενης λιποαναρρόφησης (vibro-liposuction) αφαιρώντας το λίπος χωρίς να καταστρέφονται οι γύρω ιστοί καθώς και η λιποαναρρόφηση με laser που λιώνει το λίπος προκαλώντας επιπλέον σύσφιξη. Eξέλιξη αποτελεί η high definition liposuction που ενώ αφαιρεί το λίπος, "σμιλεύει" το σώμα δίνοντας την μορφή 8-pack στους κοιλιακούς.

Η επέμβαση γίνεται σε οργανωμένο Ιατρείο/Κλινική με γενική ή τοπική αναισθησία και μέθη και δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς εκτός αν έχουν αφαιρεθεί μεγάλες ποσότητες λίπους.

Μετεγχειρητικό στάδιο

Για την μείωση του οιδήματος και την  αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος, οι ασθενείς θα πρέπει να φοράνε ειδικούς «κορσέδες» για 3-4 εβδομάδες μετά την επέμβαση ώστε οι ιστοί να πάρουν το τελικό τους σχήμα. Η επιστροφή στη δουλειά γίνεται σε 3-4 ημέρες, αν και υπάρχουν μώλωπες που εξαφανίζονται σε περίπου 2 εβδομάδες.

Τελικό αποτέλεσμα

Το σώμα γίνεται πιο αρμονικό με καλύτερες αναλογίες αν και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από την ποιότητα του δέρματος και την ελαστικότητά του.

Virtual Tour

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ